Re: [Rd] problem with batch mode (PR#9062)

From: Simon Urbanek <simon.urbanek_at_r-project.org>
Date: Wed 05 Jul 2006 - 18:53:31 GMT

On Jul 5, 2006, at 2:35 PM, tenney@cse.wustl.edu wrote:

>
> I have a perl script that constructs some large R script files and
> runs R in batch mode with the R scripts. It seems to work ok for a
> while then starts throwing errors like this whenever I try to run R
> in batch mode:
>
> /usr/lib64/R/bin/BATCH: line 52: 7875 Broken pipe
> ( echo "invisible(options(echo = TRUE))"; cat ${in}; echo ''; echo
> "proc.time ()" )
> 7876 Segmentation fault | ${R_HOME}/bin/R ${opts} $
> {R_BATCH_OPTIONS} >${out} 2>&1
>
> I have had the same problem on the linux and osX versions of R. Is
> this a known bug?
>

You'll have to tell us more than that - at least what it is doing when it crashes. Please read the posting guide, we do need details before we can help you. Apparently something segfaults in your script, so you should attach a debugger to the process that is segfaulting and see what exactly crashes.

Cheers,
Simon



R-devel@r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Thu Jul 06 04:56:23 2006

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.1.8, at Wed 05 Jul 2006 - 20:35:07 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.