[Rd] package snow/parallel doesnt make any clusters

From: Maarten Schipper <maarten.schipper_at_rivm.nl>
Date: Fri, 16 Sep 2011 09:28:41 +0200


I am running R.And I want to make parallel computations. When using the snow package under R-2.13.1patched or the parallel package under R 2.14.0dev, R isn't able to create a cluster. When typing:

cl <- makeCluster(4)

R doesn't respond. It doesn't crash either.

specs:

OS: 32 bit, Windows XP Prof, SP3.
Processor: Intel Core i3 cpu, quad core.

My colleague works on exactly the same system and operating system, and he hasn't encountered any problems. What can be the problem?

Best regards,
Maarten Schipper

Maarten Schipper, PhD
Senior Consultant Biostatistics
Expertise Centre for Methodology and Information Services - EMI National Institute for Public Health and the Environment - RIVM P.O. Box 1, 3720 BA Bilthoven, The Netherlands t: +31 30 2743504 | f: +31 30 2744456 | e: maarten.schipper_at_rivm.nl

Proclaimer RIVM

        [[alternative HTML version deleted]]



R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Fri 16 Sep 2011 - 12:57:56 GMT

This quarter's messages: by month, or sorted: [ by date ] [ by thread ] [ by subject ] [ by author ]

All messages

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 16 Sep 2011 - 19:40:32 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive