[Rd] strange error from R CMD check about xaxp

From: Liaw, Andy <andy_liaw_at_merck.com>
Date: Thu 30 Nov 2006 - 04:16:51 GMT


Dear R-devel,

Kurt had alerted me to the problem that the randomForest package that I maintain has been failing checks in R-devel. However, I just can't see why or where it's failing. I'd very much appreciate any pointer.

The failure occur when running the example code in varImpPlot.Rd:

> varImpPlot(mtcars.rf)

Error in par(opar) : invalid value specified for graphical parameter "xaxp"
Execution halted

However, I do not have "par(opar)" or set xaxp anywhere in any of the .Rd or .R files in the package. In varImpPlot(), I used the construct:

    if (nmeas > 1) {

        op <- par(mfrow=c(1, 2), mar=c(4, 5, 4, 1), mgp=c(2, .8, 0),
                  oma=c(0, 0, 2, 0))
        on.exit(par(op))

    }

The weird thing is that even after I commented out the entire section above, I still get the same error at the same place! Running the original code in an interactive session produced no error or warning. I'm quite at my wit's end. Would very much appreciate any help!

Best,
Andy

Andy Liaw, PhD
Biometrics Research PO Box 2000 RY33-300

Merck Research Labs        Rahway, NJ 07065
andy_liaw(a)merck.com          732-594-0820



------------------------------------------------------------------------------
Notice: This e-mail message, together with any attachments,...{{dropped}}

R-devel@r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Thu Nov 30 15:20:50 2006

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.1.8, at Thu 30 Nov 2006 - 16:30:55 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.