Re: [Rd] polygon kills X-server (PR#14055)

From: Uwe Ligges <ligges_at_statistik.tu-dortmund.de>
Date: Wed, 11 Nov 2009 10:01:02 +0100

Ben Bolker wrote:
> <lpagie <at> xs4all.nl> writes:
>

>> Full_Name: Ludo Pagie
>> Version: 2.10.0
>> OS: linux, ubuntu, 8.04
>> Submission from: (NULL) (83.163.218.221)
>>
>> when I make a polygon with 100,000 vertices my X-server is being
>> killed. This occurs in R-2.9.0 and a freshly installed R-2.10.0
>> I'm running Ubuntu with a locally compiled R:

>
>
>> [snip]

>
> It took quite a while, and every time I obscure the window
> it hangs R while it redraws, but that all seems as expected.
> The rest of my system seems to be running fine while it works
> on that (one core is pegged at 100% CPU, but the other is
> handling everything OK).
>
> Linux bolker-lap2 2.6.27-15-generic #1 SMP Tue Oct 20 06:52:09 UTC 2009 i686
> GNU/Linux
>
> Ubuntu 8.10
> for what it's worth, I'm not running a window manager with any
> fancy screen effects (don't know if that would matter??)
>
> R 2.10.0, stock Ubuntu installation

Maybe related to graphics card driver that cannot handle it or even graphics hardware. I will try on some machine with really different graphics hardware as well as on some virtual machine.

Uwe

> ______________________________________________
> R-devel_at_r-project.org mailing list
> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel



R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Wed 11 Nov 2009 - 09:05:14 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0 : Wed 11 Nov 2009 - 12:40:24 GMT