Re: [Rd] polygon kills X-server (PR#14055)

From: Ludo Pagie <lpagie_at_xs4all.nl>
Date: Wed, 11 Nov 2009 11:59:12 +0100

I was thinking along the same line. I have an NVidia, GeForce 6600 GT, 256 MB, NVIDIA Driver Version:169.12.

Ludo

On Wed, Nov 11, 2009 at 10:01:02AM +0100, Uwe Ligges wrote:
>
>
> Ben Bolker wrote:
>> <lpagie <at> xs4all.nl> writes:
>>
>>> Full_Name: Ludo Pagie
>>> Version: 2.10.0
>>> OS: linux, ubuntu, 8.04
>>> Submission from: (NULL) (83.163.218.221)
>>>
>>> when I make a polygon with 100,000 vertices my X-server is being
>>> killed. This occurs in R-2.9.0 and a freshly installed R-2.10.0
>>> I'm running Ubuntu with a locally compiled R:
>>
>>
>>> [snip]
>>
>> It took quite a while, and every time I obscure the window
>> it hangs R while it redraws, but that all seems as expected.
>> The rest of my system seems to be running fine while it works
>> on that (one core is pegged at 100% CPU, but the other is
>> handling everything OK).
>>
>> Linux bolker-lap2 2.6.27-15-generic #1 SMP Tue Oct 20 06:52:09 UTC 2009 i686
>> GNU/Linux
>>
>> Ubuntu 8.10
>> for what it's worth, I'm not running a window manager with any
>> fancy screen effects (don't know if that would matter??)
>>
>> R 2.10.0, stock Ubuntu installation
>
> Maybe related to graphics card driver that cannot handle it or even
> graphics hardware. I will try on some machine with really different
> graphics hardware as well as on some virtual machine.
>
> Uwe
>
>
>> ______________________________________________
>> R-devel_at_r-project.org mailing list
>> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel
>
> ______________________________________________
> R-devel_at_r-project.org mailing list
> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel



R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Wed 11 Nov 2009 - 12:25:02 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0 : Wed 11 Nov 2009 - 13:00:24 GMT