R-beta: loading C binaries

Alexander Volovics (awol@STAT.UNIMAAS.NL)
Sun, 05 Apr 1998 09:33:53 +0200


Date: Sun, 05 Apr 1998 09:33:53 +0200
From: Alexander Volovics <awol@STAT.UNIMAAS.NL>
Subject: R-beta: loading C binaries
To: r-help@stat.math.ethz.ch

Can anybody explain what is happening?
 
I am using  RedHat Linux 5.0 with the latest Martyn Plummer RPM's installed,
both at home and at the office.

At home "survival4" is (still) working OK. 
At the office all the components ('survfit', 'survdiff', 'coxph, etc..) stop
with an error message that they can't 'find' or 'load' the C binaries:
i.e. '.C("survfit2",....)'.

Immediately after installing everything worked OK , I still have the saved 
objects to prove it.  But I obviously did something wrong and now loading the
library 'survival4' does not work as before: the C binaries do not seem to be
found or get (dynamically) loaded.

By the way does exiting from R with q() 'cleanly' detach the loaded add-on
packages or is it advisable to use : detach("package:xxxx").


------------------------------------------------
Alexander Volovics
Dept of Methodology & Statistics
Maastricht University, Maastricht, NL
email: Alexander Volovics <awol@stat.unimaas.nl>
------------------------------------------------
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
r-help mailing list -- Read http://www.ci.tuwien.ac.at/~hornik/R/R-FAQ.html
Send "info", "help", or "[un]subscribe"
(in the "body", not the subject !)  To: r-help-request@stat.math.ethz.ch
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._