Re: [Rd] possible help.start() bug

From: M. Edward Borasky <znmeb_at_aracnet.com>
Date: Wed 06 Oct 2004 - 12:22:46 EST

On Tue, 2004-10-05 at 16:27, Michele Alzetta wrote:
> I have compiled R 2.0.0 for my gentoo desktop and have found this problem:
>
> help.start() will work correcly if mozilla is already started, will
> fail if mozilla is not.
>
> Error message:
>
> > help.start()
> Making links in per-session dir ...
> If /usr/bin/mozilla is already running, it is *not* restarted, and you
> must switch to its window.
> Otherwise, be patient ...
> > No running windows found
> Error: No running window found.
>
> Is this reproducible on other systems ?

I have Gentoo on an x86 and it does the same thing. Moreover, it's been that way for 1.9.1 as well. It may be some permissions issue; when you install the Gentoo R ebuild, you do so as "root", and for that matter, you install packages to the library as "root" too.

I haven't tried this on any other versions of Linux recently. My dim memory from Dirk Eddelbuettel's Debian-based Quantian is that it works fine there. Dirk, any comments?

I'll take a look at the 1.9.1 install on my Gentoo systems and see if I can figure out what's happening. I use Firefox rather than Mozilla as my browser, and

help.start(browser="firefox")

exhibits the same behavior ... if it's running, it works, if it isn't, it doesn't start.



R-devel@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Wed Oct 06 12:28:14 2004

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Wed 03 Nov 2004 - 22:45:19 EST