Re: [Rd] windows dse bundle install problem

From: Prof Brian Ripley <ripley_at_stats.ox.ac.uk>
Date: Thu 03 Feb 2005 - 18:27:22 EST

It works for me on R 2.0.1 and Windows XP (and also R-devel).

That message is seen very occasionally and usually indicates a Windows file-system problem: it used to happen more with Win98 than with 2000/XP.

Both / and \ are legal and interchangeable in Windows paths, so that is a red herring.

On Wed, 2 Feb 2005, Paul Gilbert wrote:

> I rarely use Windows, so perhaps this is a question for r-help but I don't
> think so.
>
>> install.packages("dse")
> trying URL `http://cran.r-project.org/bin/windows/contrib/2.0/PACKAGES'
> Content type `text/plain; charset=iso-8859-1' length 24873 bytes
> opened URL
> downloaded 24Kb
>
> trying URL
> `http://cran.r-project.org/bin/windows/contrib/2.0/dse_2005.1-1.zip'
> Content type `application/zip' length 1570336 bytes
> opened URL
> downloaded 1533Kb
>
> bundle 'dse' successfully unpacked and MD5 sums checked
>
> Delete downloaded files (y/N)? y
>
> updating HTML package descriptions
> Warning message:
> unable to move temp installation
> 'C:/PROGRA~1/R/rw2001/library\file1104/tframe' to
> 'C:/PROGRA~1/R/rw2001/library/tframe'
>> library()
>
> Two packages in the bundle installed ok, but tframe did not. I'm not sure why
> there is a backslash after the first library and nowhere else.
> Is this a user error or a bug?

A bug in Windows.

-- 
Brian D. Ripley,                  ripley@stats.ox.ac.uk
Professor of Applied Statistics,  http://www.stats.ox.ac.uk/~ripley/
University of Oxford,             Tel:  +44 1865 272861 (self)
1 South Parks Road,                     +44 1865 272866 (PA)
Oxford OX1 3TG, UK                Fax:  +44 1865 272595

______________________________________________
R-devel@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel
Received on Thu Feb 03 17:40:00 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Thu 03 Feb 2005 - 18:25:34 EST