Re: [Rd] RGUI font problem (PR#7749)

From: <murdoch_at_stats.uwo.ca>
Date: Tue 29 Mar 2005 - 01:54:09 GMT


On Sun, 27 Mar 2005 14:18:27 -0500, "Christos Hatzis" <christos@nuverabio.com> wrote :

>It is running on MDI mode (default).
>
>It appears that if I save the preferences in the default (My Documents)
>folder after I make the change, the problem disappears. I was just
>"Apply"-ing the changes and then "OK" without saving the new preferences
>first. As a result, I did not have an Rconsole file in My Documents.
>
>This might be the reason why the problem was not reproducible by the
>development team.

I think there's still something else: I don't see it when I follow your instructions above.

Duncan Murdoch

>
>Thanks for you time.
>-Christos
>
>-----Original Message-----
>From: Prof Brian Ripley [mailto:ripley@stats.ox.ac.uk]
>Sent: Saturday, March 26, 2005 2:24 AM
>To: christos@nuverabio.com
>Cc: r-devel@stat.math.ethz.ch; R-bugs@biostat.ku.dk
>Subject: Re: [Rd] RGUI font problem (PR#7749)
>
>This would appear to be the same as PR#7277. That too is not really
>reproducible.
>
>One possible crucial piece of missing information: is RGui being run in SDi
>or MDI mode?
>
>On Sat, 26 Mar 2005 christos@nuverabio.com wrote:
>
>> Full_Name: Christos Hatzis
>> Version: 2.0.1 patched (2005-02-18)
>> OS: WinXP SP2
>> Submission from: (NULL) (24.61.19.101)
>>
>>
>> I had encountered a similar problem when changing the font in the R
>> Console and then then open the graphics device by plot(), the console
>window whites out.
>> this might be related to bug report 7271. I mentioned it sometime
>> back and was told is was not reproducible.
>>
>> Now I have encountered a similar problem that does not appear to
>> relate to the graphics device. I started an R session, changed the font to
>size 8, Apply/OK.
>> Then I opened a help page by typing
>>> ?plot
>> the R help page opened in a different (system?) font and the font in
>> the console also changed to the same bold-face, non-proportional font.
>> Then when I typed another help command, the console completely blanked
>out.
>
>It is almost certainly not blank, just using the wrong foreground colour.
>
>> There seems to be some strange interaction going on between new
>> windows opened by the system and the font setting in the GUI preferences.
>
>Yes, and that is PR#7277.



R-devel@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Tue Mar 29 11:58:05 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Mon 24 Oct 2005 - 22:26:32 GMT