[R] Wrong symbol rendering in plots (Ubuntu)

From: Eduardo J. Chica <ejchica_at_gmail.com>
Date: Fri, 04 Jun 2010 13:01:27 -0400


Hi I am having problems with the rendering of scientific symbols (mu and degree) in my plots. Whenever I use these symbols they are rendered changed (mu is changed to the proportionality symbol and degree is changed to something resembling a gamma) in the X-device. If I make a pdf of the plot and open the file in Evince or Okular symbols are also rendered wrong, however if I open the file with Xpdf or Acroread they are rendered correctly.

I did not have this problem before, it arose after I upgraded both R and my system (Ubuntu karmic koala to lucid lynx), so I can not tell for sure if the problem is R-related or Ubuntu related (I have posted in a Ubuntu forum also http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1325289).

Please let me know if you have any idea of how to fix this, or if you can confirm this is not an R-related issue.

Thank you very much in advance,

Eduardo J. Chica
Graduate student
UF/IFAS-CREC



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 04 Jun 2010 - 17:03:31 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Mon 07 Jun 2010 - 12:40:27 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive