[R] Problems loading RWeka and rJava under R 2.10.1

From: Thomas Terhoeven <thomas.terhoeven-urselmans_at_blgg.nl>
Date: Wed, 16 Jun 2010 15:31:41 +0200


Dear R-users,  

I am running R 2.10.1 under Windows XP Professional. Moreover, I run Java 5.0 and the RWeka package 0.4-1 and rJava 0.8-4. are successfully installed.  

I get two error messages while loading both packages.  

library(RWeka)

Error in get(Info[i, 1], envir = env) :

  internal error -3 in R_decompress1

Error: package/namespace load failed for 'RWeka'

2: stop(gettextf("package/namespace load failed for '%s'", package),

       call. = FALSE, domain = NA)

  1. library(RWeka)

library(rJava)

Error in get(Info[i, 1], envir = env) :

  internal error -3 in R_decompress1

Error: package/namespace load failed for 'rJava'

2: stop(gettextf("package/namespace load failed for '%s'", package),

       call. = FALSE, domain = NA)

  1. library(RWeka)

Kurt Hornik and me discussed already but are not sure how to proceed. Maybe somebody of you experienced this already or has an idea how to work around.  

Regards,  

Thomas Terhoeven-Urselmans  

p.s.: There might be a cross-posting using the webpage: www.r-help.com

        [[alternative HTML version deleted]]



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Wed 16 Jun 2010 - 13:34:29 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Wed 16 Jun 2010 - 15:00:34 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive