[R] X11 on Mac OS X 10.6 Version of R64

From: John Ramey <johnramey_at_gmail.com>
Date: Tue, 22 Jun 2010 11:55:59 -0500


Hello, everyone.

Recently, I started using the 64-bit version of R from the command line in Mac OS X 10.6.4. Usually, I launch R with the command "R64
--save." I am using R version 2.11.0.

When I install a new package, an X11 window loads, but it takes a short while to do this. However, the X11 window is blank and seems to serve no purpose. This happens each time that I install a new package.  Is there a way to prevent this from happening or maybe a short explanation about what's happening? My guess is that R is trying to open a GUI interface so that I can select a server from which to download.

I have posted the output to the command-line window at the following link: http://gist.github.com/448714
In the link, the X11 window loads about the time when "Loading Tcl/Tk interface ... done" appears.

I have included a screencast so that you are able to see what I see: http://screencast.com/t/MjI4NDE2M

Thanks in advance.

--

John A. Ramey, M.S.
Ph.D. Candidate
Department of Statistics
Baylor University
http://www.ramhiser.com



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Tue 22 Jun 2010 - 16:58:20 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 22 Jun 2010 - 17:10:34 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive