[R] Snow/Snowfall hangs on windows 7

From: Anna Ågren <Anna.Agren_at_itello.se>
Date: Fri, 08 Apr 2011 17:08:56 +0200


Dear users,  

I want to set up R to use one R-script directory and one R-library (directory for packages) for many end-users. I try to do this by using one network-share. This works fine as long as we don't use the snowfall package with parallel=TRUE (sfInit(parallel=TRUE, cpus=4, type="SOCK")).  

When running R with default settings (local library and local script directory) then snowfall works great.  

When I tried to understand the problem I tested local library and local script directory and started the R program through a shortcut but this resulted in the program hanging as well. The same when I tried to start the program through the directory C:\Program Files\R\R-2.12.1\bin\i386 and C:\Program Files\R\R-2.12.1\bin\x64. The only way for it to work is when I start the program through the Start-menu.  

The R-program hangs when executing sfInit(parallel=TRUE, cpus=Cpu, type="SOCK"). When running process explorer I see the R-program creating a TCP connection in the state LISTENER but no ESTABLISHED happens.  

Regards

Anna

        [[alternative HTML version deleted]]



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 08 Apr 2011 - 16:01:53 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Thu 28 Apr 2011 - 09:30:42 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive