[R] RODBC with MySQL sees tables, but queries return zero rows

From: Daniel Weitzenfeld <dweitzenfeld_at_gmail.com>
Date: Fri, 15 Apr 2011 12:21:47 +1000


Hi All,
I'm using RODBC to tap into MySQL on a remote server. It appears like the connection is successful: I can see all tables and columns in my database. However, queries return zero lines, including queries I've verified as functional and non-empty by entering them directly in MySQL.

I granted myself all privileges to the database, as per http://www.actualtech.com/mysql_remote.php, by entering this into mysql:
GRANT ALL ON your_database_name.* TO your_user_id@'%' IDENTIFIED BY 'your_password';

I've opened ports on my server, as per
http://forums.systeminetwork.com/isnetforums/showthread.php?t=42086

My setup:
mysql Ver 14.12 Distrib 5.0.77, for redhat-linux-gnu (x86_64) using readline 5.1
R 2.10.0 GUI 1.30 Leopard build 32-bit (5511) Mac OS X 10.6.7
MySQL/PostgreSQL/SQLite driver purchased from http://www.actualtechnologies.com/products.php, as per the RODBC documentation

Any tips?
Thanks in advance,
Dan



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 15 Apr 2011 - 02:28:51 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 15 Apr 2011 - 05:20:30 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive