[R] PAM Clustering Ignores Cluster Number Parameter

From: Dario Strbenac <D.Strbenac_at_garvan.org.au>
Date: Wed, 18 May 2011 12:00:11 +1000 (EST)


I am using PAM with k = 10 clusters, but I only get one cluster ID for all my observations. I couldn't find any discussion about this in the help file, or mailing lists.

Is there a reasonable explanation for this result ?

cIDs <- pam(all, 10, cluster.only = TRUE, do.swap = FALSE)
> table(cIDs)

cIDs

    0
16671

The matrix of observations can be found at : http://129.94.136.7/file_dump/dario/all.obj

I'm using R version 2.13.0 (2011-04-13) on Platform: x86_64-unknown-linux-gnu (64-bit) and have cluster_1.13.3.



Dario Strbenac
Research Assistant
Cancer Epigenetics
Garvan Institute of Medical Research

Darlinghurst NSW 2010
Australia

R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Wed 18 May 2011 - 06:49:40 GMT

This quarter's messages: by month, or sorted: [ by date ] [ by thread ] [ by subject ] [ by author ]

All messages

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 24 May 2011 - 07:20:09 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive