[Rd] problems with iconv

From: RogerP <rpickeri_at_mail.nih.gov>
Date: Tue, 13 Dec 2011 09:12:12 -0800 (PST)


I'm at wit's ends here and need some help.

I've downloaded and compiled iconv versions 1.13 and 1.14 - libiconv.so.2.5.0 and libiconv.so.2.5.1 and copied the iconv all over, replacing the native iconv on my Solaris machine.

Still when I try to run the configure I get:

checking iconv.h usability... yes
checking iconv.h presence... yes
checking for iconv.h... yes
checking for iconv... yes
checking whether iconv accepts "UTF-8", "latin1", "ASCII" and "UCS-*"... ac_fn_c_try_run 29941
no
configure: error: a suitable iconv is essential

If I cheat and rig the configure file so that it continues even with the error, I get a nice version of R that runs several of the demos, but should I try to update the packages I get:

So, what is wrong with iconv 1.14? It should be latest and greatest. What other iconv should I have used? Where should I have put iconv?

Thanks very much in advance and I promise to share the binaries with who ever wants them,
roger

--
View this message in context: http://r.789695.n4.nabble.com/problems-with-iconv-tp4191177p4191177.html
Sent from the R devel mailing list archive at Nabble.com.

______________________________________________
R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel
Received on Tue 13 Dec 2011 - 17:46:47 GMT

This quarter's messages: by month, or sorted: [ by date ] [ by thread ] [ by subject ] [ by author ]

All messages

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 13 Dec 2011 - 21:30:17 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive