Re: [Rd] install.packages() fails if .libPaths() set

From: Hadley Wickham <h.wickham_at_gmail.com>
Date: Tue, 30 Oct 2012 09:01:53 -0500

>> * installing *source* package ‘relations’ ...
>> ...
>> ** testing if installed package can be loaded
>> *** arch - i386
>> Error : package ‘sets’ required by ‘relations’ could not be found
>> Error: loading failed
>> Execution halted
>> *** arch - x86_64
>> Error : package ‘sets’ required by ‘relations’ could not be found
>> Error: loading failed
>> Execution halted
>> ERROR: loading failed for ‘i386’, ‘x86_64’
>>
>> If I don't set .libPaths() it installs without error.
>
>
> Yes, since your package set is installed in a library that is not "test".
> And you have omitted that library from the search path by changing
> .libPaths().

I'm not sure I follow. I thought install.packages() installs into the first element of .libPaths(), and indeed I get this message:

Installing package into ‘/Users/hadley/Desktop/test’ (as ‘lib’ is unspecified)

Hadley

-- 
RStudio / Rice University
http://had.co.nz/

______________________________________________
R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel
Received on Tue 30 Oct 2012 - 14:04:55 GMT

This quarter's messages: by month, or sorted: [ by date ] [ by thread ] [ by subject ] [ by author ]

All messages

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 30 Oct 2012 - 14:10:50 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive