[R] ks.test not working?

From: Benjamin Dickgiesser <dickgiesser_at_gmail.com>
Date: Sun 14 Jan 2007 - 11:20:58 GMT


Hi,

I am trying the following:

library(ismev)
library(evd)

fit <- gev.fit(x,show=FALSE)
ks.test(x,pgev,fit$mle[1],fit$mle[2],fit$mle[3])

but I am getting:
Warning message:
cannot compute correct p-values with ties in: ks.test(x, pgev, fit$mle[1], fit$mle[2], fit$mle[3])

where x is:
[1] 239 38 1 43 22 1 5 9 15 6 1 9 156
 25 3 100 6
[18] 5 100 10 103 25 5 1 2 11 8 68 13 154
  67 12 5 15
[35] 5 130 47 143 176 573 592 213 54 10 17 9 198
 293 77 11 44
[52] 6 22 2 10 8 1 2 16 4 70 12 4 7
 134 41 515 8
[69] 200 169 2 13 49 218 48 34 74 19 44 128 6
  96 238 17 167
[86] 308 204 41 6 32 77 14 62 10 3 6 4 2
   1 1 1 4

[103] 22 15 13 12 34 14 13 3 1 1 2 2 52   34 6 9 31
[120] 342 348 2 7 52 39 79 5 88 238 40 294 69  878 75 1 6
[137] 5 381 58 84 588 345 161 1293 6 403 516 16 1 1112 54 381 2
[154] 526 38 17 20 17 800 189 1 57 90 92 16 17   31 11 4 17
[171] 12 9 10 46 14 23 1 1 1 313

Can anyone tell me why that could be?

Thank you very much,
Benjamin



R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Sun Jan 14 22:27:04 2007

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.1.8, at Mon 15 Jan 2007 - 12:30:31 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.