[R] Problem with graphics device in Mac OS X

From: WAYNE KING <king.812_at_osu.edu>
Date: Mon, 10 Dec 2007 15:37:14 -0500


Hello List,

   I am teaching a basic course where students are encouraged to use R. There are a few students using Mac OS X. As a test we downloaded and installed the latest .dmg file (R-2.6.1.dmg) onto a intel Mac running 10.5.1. A device query yields

> getOption("device")

"quartz"

But any plot command does not bring up a plot (e.g. plot(), boxplot(), hist()).

I found a thread concerning X11 windows under Mac OS X but I feel these users will most likely be just using the native quartz device.

Invoking a call to quartz() first does not seem to help, e.g.

>quartz()
>plot(rnorm(100,0,1))

produces no output and no error message (Nothing happens). A call to dev.cur() seems to indicate a device is active.
>quartz()
>dev.cur()

quartz
2

but again a plot command produces no figure. Sorry am I not a Mac OS user and I did check the archives but found mostly discussions on X11() under Mac OS X.

Wayne



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Mon 10 Dec 2007 - 20:47:20 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Mon 10 Dec 2007 - 21:30:18 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.