Re: [R] lattice color problem with symbols: bug?

From: Bert Gunter <gunter.berton_at_gene.com>
Date: Fri, 11 Jan 2008 11:16:05 -0800

 

-----Original Message-----
From: r-help-bounces_at_r-project.org [mailto:r-help-bounces_at_r-project.org] On Behalf Of Stefan Grosse
Sent: Friday, January 11, 2008 10:04 AM
To: R help (E-mail)
Subject: [R] lattice color problem with symbols: bug?

Dear useR's,

I have a problem with the lattice plotting of some symbols:

library(lattice)

test<-data.frame(x=c(2,3,1,5),u=c(rep(1,2),rep(2,2)),g=c(rep(c(1,2),2)))

xyplot(x~u,groups=g,
 data=test,
 par.settings=list(

    superpose.symbol=list(pch=c(22, 23),cex=c(1.7,1.6),col="black")     ),
 key=list(

    text=list(c("t1","t2")),
    space = "bottom",pch=c(23, 22),
    points=F,
    cex=1.0,
    col="black"
    ),
)

As you see the symbols which have been plotted into the plotting area appear

to have some filling color while in the legend there is no filling color although the specification of the symbols is the same.

.........

Not for me. Both sets of symbols are identical and unfilled.

> sessionInfo()

R version 2.6.1 Patched (2007-12-03 r43574) i386-pc-mingw32

Bert Gunter
Genentech Nonclinical Statistics



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 11 Jan 2008 - 19:26:21 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 11 Jan 2008 - 19:30:07 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive