Re: [R] lattice color problem with symbols: bug?

From: Stefan Grosse <singularitaet_at_gmx.net>
Date: Fri, 11 Jan 2008 23:30:59 +0100

On Friday 11 January 2008 10:12:03 pm you wrote:

DS> It's a change in behaviour (in the sense that the default fill is no
DS> longer transparent). Otherwise there doesn't seem to be any bug. The
DS> whole point of using par.settings is so that you can use auto.key, and
DS>
DS> xyplot(x~u,groups=g,
DS>  data=test,
DS>  par.settings=list(
DS>    superpose.symbol=list(pch=c(22, 23),cex=c(1.7,1.6),col="black")
DS>    ),
DS>  auto.key = list(space = "bottom"))
DS>
DS> gives a consistent legend. If you want the fill color to be
DS> transparent, just specify fill="transparent" as Sundar suggested (but
DS> then why are you using these plotting characters?). Something like col
DS> = "black", fill = c("transparent", "black") should give you filled and
DS> empty characters.
DS>
DS> -Deepayan
DS>

Thank you very much, that did help.

Stefan



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 11 Jan 2008 - 22:35:03 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 11 Jan 2008 - 23:30:06 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive