[R] lineplot.CI problem

From: Dieter Vanderelst <dieter_vanderelst_at_emailengine.org>
Date: Fri, 15 Feb 2008 15:18:05 +0100


Hi List,

I have a problem plotting data using the lineplot.CI command in the sciplot package.

I want to plot the data of 2 experimental cases using different lines (traces). Time is on the X-axis. The tricky thing is that the data collection in the second case started later than for the first case. This is to say: the first n data points for the second case are missing.

So far so good. However, when I plot the data using lineplot.CI, the standard error bars are not aligned correctly with the markers.

I know that this might be difficult to imagine. Here you can find an example: http://i254.photobucket.com/albums/hh115/MarkerMe/example.png

So, has anybody experienced this problem and solved it before? I think I could try padding the data of the second case with zeros to eliminate the missing data. But I hope there is a better solution.

Regards,
Dieter



Dieter Vanderelst
dieter dot vanderelst at emailengine dot org

R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Fri 15 Feb 2008 - 14:56:46 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Sat 16 Feb 2008 - 09:30:14 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive