[R] Difficulty labeling plot axis when "mar" and "oma" are set

From: eite2335 <jeitel_at_vandals.uidaho.edu>
Date: Mon, 03 Mar 2008 17:45:35 -0800 (PST)

Dear all,

Though labeling the x and y axis in the plot command seems to be straight forward, I can not get it to work if I do the following:

## Creating example data

edata <- c(1,2,1,2)

edata <- matrix(edata, 2, 2, byrow = T)

colnames(edata) <- c("a", "b")

edata <- data.frame(edata)

## plot data

par(mfrow<- c(1,2))

plot(edata$a, edata$b, xlab = "a", ylab = "b") ## Note that the x and y axis are labled

plot(edata$a, edata$b, xlab = "a", ylab = "b")

par(mfrow=c(1,2), mar = c(0,0,0,0), oma = c(3,3,3,3))

plot(edata$a, edata$b, xlab = "a", ylab = "b") ## Note that the x and y axis are not labled though x and ylab are set

plot(edata$a, edata$b, xlab = "a", ylab = "b", yaxt = "n")

Does anybody has an idea why this is

Thanks for the help

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Difficulty-labeling-plot-axis-when-%22mar%22-and-%22oma%22-are-set-tp15818482p15818482.html
Sent from the R help mailing list archive at Nabble.com.

______________________________________________
R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html
and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code.
Received on Tue 04 Mar 2008 - 04:16:58 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 04 Mar 2008 - 07:30:18 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive