Re: [R] Problems loading an S-Plus object

From: Prof Brian Ripley <ripley_at_stats.ox.ac.uk>
Date: Thu, 26 Jun 2008 18:44:15 +0100 (BST)

On Thu, 26 Jun 2008, Morten Hnsen wrote:

> I have inherited some S-Plus code and objects that I am trying to get to work
> in R.
>
> The object files (3 __i files and one ___nonfi file) are stored in a folder
> (named _Model), but when I try to use "attach("c:/_Model")" I get an error
> saying "Error in readChar(con, 5L, useBytes = TRUE) : cannot open the
> connection"
>
> Any help with this issue would be greatly appreciated.

RTFM on attach() (it says nothing about attaching directories), look at read.S in package foreign, which might help but probably not if this is a recent version of 'S-Plus'.

-- 
Brian D. Ripley,                  ripley_at_stats.ox.ac.uk
Professor of Applied Statistics,  http://www.stats.ox.ac.uk/~ripley/
University of Oxford,             Tel:  +44 1865 272861 (self)
1 South Parks Road,                     +44 1865 272866 (PA)
Oxford OX1 3TG, UK                Fax:  +44 1865 272595


______________________________________________ R-help_at_r-project.org mailing list https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code.

Received on Thu 26 Jun 2008 - 17:55:42 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Thu 26 Jun 2008 - 18:31:45 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive