[R] dev2bitmap error, 'gs' cannot be found

From: Boel Brynedal <Boel.Brynedal_at_ki.se>
Date: Mon, 21 Jul 2008 17:22:38 +0200


Dear List,

I am using the bioconductor package Category to do some gene enrichment analysis, and usually save my KEGGmnplot's using a dev2bitmap command. This has worked just fine, until suddenly earlier today I got this error-message:

> dev2bitmap("04610_080721.jpg",type="jpeg", height = 10, width = 10,
res = 200)
Error in dev2bitmap("04610_CSF080721.jpg", type = "jpeg", height = 10, :   sorry, 'gs' cannot be found

I don't know what this means, it seems to be something about my environment.
(From dev2bitmap function:)
gsexe <- Sys.getenv("R_GSCMD")

    if (is.null(gsexe) || !nzchar(gsexe)) {

        gsexe <- "gs"
        rc <- system(paste(shQuote(gsexe), "-help > /dev/null"))
        if (rc != 0)
            stop("sorry, 'gs' cannot be found")
    }
I cant figure out how to fix this. I am not an experienced programmer. Any help or tips would be greatly appreciated.

Thank you,
Boel

--~*~**~***~*~***~**~*~--
Boel Brynedal, MSc, PhD student
Karolinska Institutet

Department of Clinical neuroscience



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Mon 21 Jul 2008 - 16:09:44 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Mon 21 Jul 2008 - 17:32:02 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive