Re: [R] Error in installing packages

From: Gabor Grothendieck <ggrothendieck_at_gmail.com>
Date: Tue, 22 Jul 2008 11:03:59 -0400

If the warning bothers you then look at:

.libPaths()

and if you want to install to the second library, say, then do:

install.packages("some.package", lib = .libPaths()[2])

Regarding your Ubuntu problem, another possibility is to try AndLinux which is a coLinux-based Ubuntu system that sits right on top of Windows
and presumably makes use of the Windows drivers, which if correct would avoid that
problem. I tried it a 1.5 years ago and initially thought it was working ok but after a while
found it too flaky and junked it; however, by now it may be usable.

On Tue, Jul 22, 2008 at 9:02 AM, Lazarus Mramba <LMramba_at_kilifi.kemri-wellcome.org> wrote:
> Dear R Users;
>
> I am an R user who has recently bought a new laptop;Toshiba Satellite
> U405 running on both Windows Vista and Ubuntu.
>
> I have problems on the wondows vista when installing packages. The
> argument 'lib' is missing. How do i solve this problem?
>
>
> Illustration:
>
>> install.packages("epicalc")
> Warning in install.packages("epicalc") :
> argument 'lib' is missing: using
> 'C:\Users\lazurus\Documents/R/win-library/2.7'
>
> --- Please select a CRAN mirror for use in this session ---
> trying URL
> 'http://cran.za.r-project.org/bin/windows/contrib/2.7/epicalc_2.7.1.2.zip'
> Content type 'application/zip' length 629215 bytes (614 Kb)
> opened URL
> downloaded 614 Kb
>
> package 'epicalc' successfully unpacked and MD5 sums checked
>
> The downloaded packages are in
>
> C:\Users\lazurus\AppData\Local\Temp\RtmpMrOxin\downloaded_packages
> updating HTML package descriptions
>
> ## problem 2 is about downloading R without internet connection
> I have failed to get internet working under ubuntu for both wireless
> LAN and Ethernet cable and therefore i cannot download R from the net.
> Both wireless and ethernet are not detected at all leave alone
> connecting to the internet. I am using Atheros AR5007EG wireless network
> adapter, Marvel Yukon 88E8040T PCI-E Fat Ethernrt Controller.
> Internet works fine under the windows Vista system but not on the
> Ubuntu side
> Anyhelp will be appreciated.
>
>
>
> Kind regards,
> Lazarus Mramba
> Junior Statistician
> P.O Box 986, 80108,
> Kilifi, Kenya
> Mobile No. +254721292370
> Tel: +254 41 522063
> Tel: +254 41 522390
> (office extension : 419)
>
> ______________________________________________
> R-help_at_r-project.org mailing list
> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
> PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html
> and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code.
>



R-help_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide http://www.R-project.org/posting-guide.html and provide commented, minimal, self-contained, reproducible code. Received on Tue 22 Jul 2008 - 15:07:23 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Tue 22 Jul 2008 - 15:32:04 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help. Please read the posting guide before posting to the list.

list of date sections of archive