[R] Resolved - Re: X11 font problem (was Re: ploting error)

From: javier garcia <rn001_at_cebas.csic.es>
Date: Wed 15 Jun 2005 - 23:04:52 EST

Thanks you very much, Prof Ripley.

My actual version is 2.1.0 (I was confused).

The problem was exactly that one. I've installed the 100dpi fonts and now there is no problem.

Thanks and best regards,

Javier



El Miércoles, 15 de Junio de 2005 14:28, Prof Brian Ripley escribió:
> On Wed, 15 Jun 2005, javier garcia wrote:
> > I've tried to execute an R script that I used to use with older versions
> > with no problem. In the scrip ,I try to create a series of plots in png
> > format, and now there is an error (my actual verion is R2.0.1)
> >
> > Error in title(main=main,sub=sub,xlab=xlab,ylab=ylab,...):
> > X11 font at size 14 could not be loaded
> >
> >
> > Perhaps I did something wrong with this new install?
>
> What `older version'? Perhaps you would like to start from the current
> version of R, 2.1.0 or even 2.1.1 beta? We don't support 2.0.1 any more.
> (Do see the posting guide.)
>
> This message indicates a problem with your X11 fontpaths. See the archives
> for many such discussions. One possibility is that you are using an
> (approximately) 100dpi screen and only have 75dpi fonts installed or in
> your path.
>
> You haven't told us your OS and it is very likely the solution is
> OS-dependent. (And not just `Linux', either, distribution-dependent.)
-- 
A. Javier Garcia
Water and Soil conservation department
CEBAS-CSIC
Campus Universitario Espinardo
PO BOX 164
30100 Murcia (SPAIN)
Phone: +34 968 39 62 57
Fax: +34 968 39 62 13
email: rn001@cebas.csic.es

______________________________________________
R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html
Received on Wed Jun 15 23:09:34 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri 03 Mar 2006 - 03:32:40 EST