[R] "all connections are in use" error during lazyload stage of packa ge installation

From: Tuszynski, Jaroslaw W. <JAROSLAW.W.TUSZYNSKI_at_saic.com>
Date: Wed 29 Jun 2005 - 23:56:54 EST


Hi,

I suddenly started getting strange errors while working on my caTools package:

>RCMD install C:/programs/R/rw2011/src/library/caTools

      ......
	preparing package caTools for lazy loading
	Error in file(file, "r", encoding = encoding) :
	        all connections are in use
	Execution halted
	make: *** [lazyload] Error 1
	*** Installation of caTools failed ***

I searched through R website and mailing lists but did not found many clues. I am not running R environment so showConnections and CloseAllConnections functions are not helpful. Did I run into some OS specific limit on number of files allowed? I closed all other programs and rebooted my machine but it did not help.

Any hints would be appreciated.

My System is:

- R version: R 2.1.1
- Operating System: Win XP
- Compiler: mingw32-gcc-3.4.2

Jarek

====================================================\=======

 Jarek Tuszynski, PhD.                           o / \ 
 Science Applications International Corporation  <\__,|  
 (703) 676-4192                                   ">   \
 Jaroslaw.W.Tuszynski@saic.com                     `    \

______________________________________________
R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html Received on Wed Jun 29 23:59:58 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri 03 Mar 2006 - 03:33:06 EST