[R] error message running R2WinBUGS

From: qi zhang <shellyzhang77_at_gmail.com>
Date: Thu 28 Jul 2005 - 01:21:09 EST


*Dear R-user,
*
I try to run Winbugs from R using bugs function in R2WinBUGS.My model works well in Winbugs except that I can't get DIC. Since I don't need DIC, when I try to run Winbugs from R , I set "DIC=FALSE". My model is as following:  model {
for (i in 1:N) {
for(j in 1 : T ) {
x[i, j] ~ dbin(p[i, j],n[i])
#Hier.prior
p[i, j] ~ dbeta(alpha[i, j], beta[i, j]) alpha[i, j] < - pi[ j]*(1-theta[i])/theta[i] beta[i, j] < -(1-pi[ j])*(1-theta[i])/theta[i]
}
}

for(j in 1 : T ) {
pi[ j ] ~dbeta(0.1,0.1)I(0.1,0.9)
}
 

for (i in 1:N) {
theta[i] ~dbeta(2,10)
}
}

 And my R code is as followings:

initials1<-list(theta=c(0.2,0.01), pi=rbeta(50, 0.1, 0.1)*0.8+0.1

, p=matrix(rbeta(100, 2, 10)*0.8+0.1,nr=2,nc=50,byrow=TRUE))

inits<-list(initials1 initials1)

data<-list(N=2,T=50 ,n=c(100,150),x = structure(.Data = c(

3, 47, 8, 19, 87, 69,

2, 4, 75, 24, 16, 81,

10, 78, 87, 44, 17, 56,

23, 75, 55, 85, 84, 69,

6, 36, 8, 90, 47, 6,

87, 61, 49, 57, 28, 56,

31, 54, 75, 79, 67, 38,

28, 13, 89, 63, 32, 68,

70, 7,

24, 95, 8, 14, 127, 134,

7, 8, 133, 40, 76, 126,

0, 132, 120, 137, 9, 91,

3, 130, 18, 80, 134, 95,

12, 34, 19, 111, 34, 25,

127, 79, 132, 84, 72, 134,

67, 44, 95, 69, 80, 51,

57, 12, 138, 137, 64, 80,

130, 58), .Dim = c(2, 50)))

 #run winbugs

library(R2WinBUGS)

structure<-bugs(data,inits,model.file="S:/Common/zhangqi/ebayes/for R/model.txt",

parameters=c("p","pi","theta"),n.chains=2,n.iter=2000,n.burnin=500,

debug=TRUE,DIC=FALSE,bugs.directory="c:/Program Files/WinBUGS14/",

working.directory = NULL )

  Even if I changed initial values several times, I still keep geting the following error message in Winbugs:  

display(log)

check(S:/Common/zhangqi/ebayes/for R/model.txt)

model is syntactically correct

data(C:/Program Files/R/rw2011/data.txt)

data loaded

compile(2)

model compiled

inits(1,C:/Program Files/R/rw2011/inits1.txt)

value of binomial x[1,28] must be between zero and order of x[1,28]

 I really have no clue about what I can do to fix it.

Could any of your please take a look at my problem, I truely appreciate any suggestions.

 Qi Zhang

        [[alternative HTML version deleted]]



R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html Received on Thu Jul 28 01:31:45 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri 03 Mar 2006 - 03:34:05 EST