Re: [R] --gui none problem

From: Prof Brian Ripley <ripley_at_stats.ox.ac.uk>
Date: Thu 06 Oct 2005 - 20:02:33 EST


On Thu, 6 Oct 2005, Luc Vereecken wrote:

> Version 2.x no longer has a -gui=none option. Running BATCH jobs
> supposedly disables a gui though.

There is no --gui=none option in 2.1.x (but there is in 2.0.x).

The gui is not disabled in 2.1.x either according to the help page nor in practice (although using an actual GUI without an operator in attendance is not in general sensible, and any error will terminate R).

Here is the NEWS item for R 2.1.0

    o BATCH on Unix no longer sets --gui="none" as the X11 module

        is only loaded if needed.

Try R CMD BATCH --gui=tk (Should be Tk, but that was a buglet in 2.1.x).

>
> Luc Vereecken
>
> At 10:43 AM 10/6/2005, Morten Lindow wrote:
> >Hi,
> >
> >As part of a batch process I run R with option --gui none.
> >
> >This works nicely on one maching running
> >Version 1.9.0 Under development (unstable) (2004-03-06)
> >
> >but on another machine using the newer Version 2.1.0 (2005-04-18) I
> >get the following fatal error message:
> >
> >"ERROR: unknown GUI none"
> >
> >Does anyone know if this is a bug or a problem with the installation?

-- 
Brian D. Ripley,                  ripley@stats.ox.ac.uk
Professor of Applied Statistics,  http://www.stats.ox.ac.uk/~ripley/
University of Oxford,             Tel:  +44 1865 272861 (self)
1 South Parks Road,                     +44 1865 272860 (secr)
Oxford OX1 3TG, UK                Fax:  +44 1865 272595

______________________________________________
R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html
Received on Thu Oct 06 20:28:08 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Sun 23 Oct 2005 - 18:24:08 EST