Re: [R] Problems installing R 2.1.1. from rpm (R-base-2.2.0-1.i586.rpm) on SuSE 10

From: Peter Dalgaard <p.dalgaard_at_biostat.ku.dk>
Date: Tue 20 Dec 2005 - 21:11:18 EST

Rainer M Krug <rkrug@sun.ac.za> writes:

> Nope - If I enter
>
> > rpm -qf `which gfortran`
>
> I get
>
> gcc-fortran-4.0.2_20050901-3
>
> Rainer

Hmm, where did the blas come in? I don't seem to have it on the SuSE 10 machine that I have access to (but it is running R-base-2.2.0-0).  

>
> Peter Dalgaard wrote:
> > Rainer M Krug <rkrug@sun.ac.za> writes:
> >
> >> Hi
> >>
> >> I have problems installing R 2.1.1. from rpm
> >> (R-base-2.2.0-1.i586.rpm) on SuSE 10. It installs fine, all
> >> dependances are OK (at least Yast does not complain) but when I try
> >> to run R, it gives the following error message:
> >>
> >> symbol lookup error: /usr/lib/libblas.so.3: undefined symbol:
> >> _gfortran_filename
> >>
> >> and R quits.
> >>
> >> blas version: 3.0-926
> >>
> >> Any help appreciated,
> >>
> >> Rainer
> > I suspect you're missing
> > turmalin:~/>rpm -qf `which gfortran`
> > gcc-fortran-4.0.2_20050901-3

-- 
   O__  ---- Peter Dalgaard             ุster Farimagsgade 5, Entr.B
  c/ /'_ --- Dept. of Biostatistics     PO Box 2099, 1014 Cph. K
 (*) \(*) -- University of Copenhagen   Denmark          Ph:  (+45) 35327918
~~~~~~~~~~ - (p.dalgaard@biostat.ku.dk)                  FAX: (+45) 35327907

______________________________________________
R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html
Received on Tue Dec 20 21:17:53 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri 03 Mar 2006 - 03:41:40 EST