Re: [R] Canąt find X11 font when trying to produce graph

From: Dominik Heier <dominik.heier_at_uni-bielefeld.de>
Date: Wed 25 Jan 2006 - 02:26:40 EST

I don't think this is a R internal problem. It seems that some fonts are missing that were not included in your X11 installation. However, you could upgrade to R 2.2.1 and hope that the problem disappears.

Do so by adding:
"deb http://cran.R-project.org/bin/linux/debian stable/" to your /etc/apt/sources.list (or via synaptic) and reinstall/update R.

On my ubuntu-breezy system (no laptop, amd-k7) I never had any problems with this configuration.

Hope this helps
Dominik

Am Dienstag, den 24.01.2006, 14:53 +0100 schrieb Petar Milin:
> I am using R 2.1.1 on i486-pc-gnu-linux (Ubuntu Breezy). Recently, I
> bought new laptop HP nx8220 and installed Breezy with a few problems
> starting X-Windows. Nevertheless, I followed some instruction, managed
> to start X, and added R from the Ubuntu's repositories. When I try to
> produce any graph (like plot, bwplot etc.), I receive an error
> message:
> can't find X11 font
> Error in X11( ....
> unable to start device X11
> I wonder if it is related to the problem that Ubuntu complained of, or
> it is just something internal to R. In any case, I would really
> appreciate help on that matter.
>
> Sincerely,
> Petar Milin
>
> ______________________________________________
> R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help
> PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html



R-help@stat.math.ethz.ch mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-help PLEASE do read the posting guide! http://www.R-project.org/posting-guide.html Received on Wed Jan 25 03:11:03 2006

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri 03 Mar 2006 - 03:42:10 EST