[Rd] Problem building R from source on Windows

From: Jonathan Swinton <jonathan_at_swintons.net>
Date: Thu, 31 May 2007 17:16:10 +0000 (UTC)

I have a problem when building R from source on Windows XP.

When I get to 3.1.3 of the Installation and Administration manual and try  make all recommended
from R_HOME it fails with

 make: *** No rule to make target `all'. Stop.

I am pretty sure there is an obvious and well documented thing I am missing, but missing it I am. Any clues?

Is my problem that I have a Makefile.in but not a Makefile? Have I understood section 3.1.3 correctly that no ./configure step is needed? Although my reading of the I&A manual is that no ./configure step is needed under Windows, I did wonder and tried running
 sh ./configure
but that failed with

 chmod: not found
 chmod: not found
 chmod: not found

 configure: error: cannot create configure.lineno; rerun with a POSIX shell

make is GNU make 3.79.1; I don't know how to identify which sh it is but it is the one in the Rtools\bin directory.

I having downloaded all the tools listed in Appendix E (save InnoSetup) and installed them and set my path to be:

PATH=c:\Rtools\bin;C:\Perl\bin\;c:\Rtools\MinGW\bin;c:\progra~1\htmhe~1;C:\Progr am Files\MiKTeX 2.6\miktex\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System3 2\Wbem;C:\Program Files\Subversion\bin



R-devel_at_r-project.org mailing list

https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Fri 01 Jun 2007 - 09:17:54 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 01 Jun 2007 - 10:33:37 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.