[Rd] inaccuracy in qbinom with partial argument matching

From: Peter Ruckdeschel <Peter.Ruckdeschel_at_uni-bayreuth.de>
Date: Thu, 28 Jun 2007 23:05:36 +0200


Hi,

I found the following strange effect with qbinom & partial argument matching

p0 <- pbinom(0, size = 3, prob = 0.25)
qbinom(p0,      size = 3, prob = 0.25)  ## 0 o.k.
qbinom(p0-0.05, size = 3, prob = 0.25)  ## 0 o.k.


## positional matching:
qbinom(p0, 3, 0.25) ## 0 o.k.
## partial argument matching:
qbinom(p0 , s = 3, p = 0.25) ## 1 ???
qbinom(p0-0.05, s = 3, p = 0.25) ## 1 ??? qbinom(p0-0.06, s = 3, p = 0.25) ## 0 o.K.

Unfortunately I have no I idea how to fix this.

I guess however that this will happen for other cases as well, but I have not pursued this further.

Best, Peter

platform       i386-pc-mingw32
arch           i386
os             mingw32
system         i386, mingw32
status
major          2
minor          5.0
year           2007
month          04
day            23
svn rev        41293
language       R

version.string R version 2.5.0 (2007-04-23)

R-devel_at_r-project.org mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel Received on Thu 28 Jun 2007 - 21:52:39 GMT

Archive maintained by Robert King, hosted by the discipline of statistics at the University of Newcastle, Australia.
Archive generated by hypermail 2.2.0, at Fri 29 Jun 2007 - 15:35:47 GMT.

Mailing list information is available at https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel. Please read the posting guide before posting to the list.